MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DYNIA ZIMOWA...
fot. pixabay.com

Najlepsze i najgorsze produkty spożywcze na jesień. Takich owoców i warzyw lepiej nie jeść zdaniem dietetyków

DYNIA ZIMOWA
Dynia zimowa zawiera więcej składników odżywczych niż dynia letnia czy jesienna. Wszystkie odmiany dyni zimowej są bogate w witaminy A i C, zawierają przeciwzapalne kwasy tłuszczowe omega-3. Dynia jest bogata w potas i dostarcza ponad 20 procent dziennego zalecanego spożycia błonnika, dzięki czemu po jej zjedzeniu czujemy sytość. Jest również dobrym źródłem witamin z grupy B, składnika odżywczego, który pomaga metabolizować tłuszcze, białka i węglowodany, które są przechowywane jako tłuszcz w organizmie, zwłaszcza w brzuchu. Dynia zimowa jest również pełna potasu, który może pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi.

Zobacz również

Pustostany zamienione na mieszkania w Starogardzie Gdańskim

Pustostany zamienione na mieszkania w Starogardzie Gdańskim

UKW Bydgoszcz obronił tytuł w AMP w wioślarstwie

NOWE
UKW Bydgoszcz obronił tytuł w AMP w wioślarstwie

Polecamy

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna